More information about Bepi Tosolini Amaro "Antica Ricetta"
Amaro Tosolini is an artisanal herbal liqueur made from a proprietary blend of 15 Mediterranean herbs macerated in grape spirit and aged in ash barrels, capturing the essence of the sea breeze and salty air of the Friulian Riviera.
This unique recipe offers a balanced and complex sensory experience, characterized by a rich and aromatic taste, an aftertaste of bitter orange and a finish of sweet Mediterranean spices, making it an excellent choice for liqueur lovers.
Herbs: angelica, bitter orange, gentian, star anise, cloves, hand-picked sea wormwood ("santonego"), lemon balm, mint, ginger, glasswort, lemon, sea fennel, rosemary, rhubarb, calamus.
Serve chilled or on ice, ideal for preparing cocktails and for the "Spritz Med": (40 ml ginger ale, 40 ml Prosecco, 20 ml Amaro Tosolini, ice cubes)
Base alcohol: | Grape Spirit |
Contents: | 0,7 Liter |
Beverage type: | Liqueur |
Odor: | warm, würzig mit intensiver Kräuter- und Orangennote |
Number of botanicals: | 15 |
Color: | warmes Braun mit orangen & bernsteinfarbenen Reflexen |
Optimal drinking temperature: | gut gekühlt |
Country: | Italy |
Place: | Provoletto |
Manufacturer: | Distillery Bepi Tosolini |
Bottler: | Distillerie Camel S.p.A. ,Via della Roggia, 20 – Marsure di Sotto Povoletto (UD) – Friuli Venezia Giulia – 33040 Italia |
Distributor: | Weinimport Milanko |
Food companies: | Distillerie Camel S.p.A. ,Via della Roggia, 20 – Marsure di Sotto Povoletto (UD) – Friuli Venezia Giulia – 33040 Italia |
Ingredients: | alcohol, Sugar, Herbal infusion, Aqua Vite |
Distillery Bepi Tosolini
Nach dem zweiten Weltkrieg begann Bepi Tosolini in der Nähe von Udine im Friaul seine Erfahrungen im Herstellen von Destillaten zu verfeinern. Er war der erste, welcher die Destillate in mit Asche ausgestrichenen Fässern reifen ließ. Damit erreichte er daß diese weiß beziehungsweise durchsichtig und auch feinaromatischer wurden. Er gilt bis heute als Pionier für Destillate aus dem Friaul. Das jährliche auf 800 Stück limitierte Spitzendestillat, für welches jedes Jahr ein anderer Topdesigner den Dekanter kreiert, ist inzwischen legendär. Heute wird die Destillerie von seiner Enkeltochter Lisa geführt, welche mit viel Liebe zum Detail und innovativen Ideen das Erbe von Bepi Tosolini weiterentwickelt. Die mehrfach ausgezeichneten Produkte sind in der italienischen und anglikanischen Barszene zu finden.
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