More information about Bepi Tosolini "Limone Amaro"
LIMONE AMARO is a delicious Italian liqueur that embodies the vibrant essence of Mediterranean lemons, combining their tangy citrus flavor with the refreshing notes of herbs.
This simple recipe usually involves infusing lemon peel and aromatic herbs in alcohol, creating a balanced and aromatic drink that can be enjoyed on its own or as a unique addition to cocktails.
Its surprisingly complex taste makes LIMONE AMARO an outstanding choice for anyone who appreciates the fresh, spicy flavors of the Mediterranean.
Base alcohol: | Grape Spirit |
Contents: | 0,7 Liter |
Beverage type: | Liqueur |
Odor: | Zitrusblüten, Minze und frische Zitronen |
Color: | dunkelgelb |
Optimal drinking temperature: | gut gekühlt |
Country: | Italy |
Place: | Provoletto |
Manufacturer: | Distillery Bepi Tosolini |
Bottler: | Distillerie Camel S.p.A. ,Via della Roggia, 20 – Marsure di Sotto Povoletto (UD) – Friuli Venezia Giulia – 33040 Italia |
Distributor: | Weinimport Milanko |
Food companies: | Distillerie Camel S.p.A. ,Via della Roggia, 20 – Marsure di Sotto Povoletto (UD) – Friuli Venezia Giulia – 33040 Italia |
Ingredients: | alcohol, Sugar, Lemon-herb infusion, candied lemon peel, Natural flavors, Grape distillate |
Distillery Bepi Tosolini
Nach dem zweiten Weltkrieg begann Bepi Tosolini in der Nähe von Udine im Friaul seine Erfahrungen im Herstellen von Destillaten zu verfeinern. Er war der erste, welcher die Destillate in mit Asche ausgestrichenen Fässern reifen ließ. Damit erreichte er daß diese weiß beziehungsweise durchsichtig und auch feinaromatischer wurden. Er gilt bis heute als Pionier für Destillate aus dem Friaul. Das jährliche auf 800 Stück limitierte Spitzendestillat, für welches jedes Jahr ein anderer Topdesigner den Dekanter kreiert, ist inzwischen legendär. Heute wird die Destillerie von seiner Enkeltochter Lisa geführt, welche mit viel Liebe zum Detail und innovativen Ideen das Erbe von Bepi Tosolini weiterentwickelt. Die mehrfach ausgezeichneten Produkte sind in der italienischen und anglikanischen Barszene zu finden.
Read more