More information about Holsteiner Geister Ole Nööt
To refine our walnut specialty, we selected a very special barrel, which was first topped with the top Italian red wine Amarone and then used to finish a Craigellachie single malt.
An Imperial Stout from the Wacken Brewery was then stored in it until we took possession of this barrel and matured our walnut schnapps in it.
The still slightly present, nutty aromas of the red wine harmonize perfectly with the subtle vanilla and honey notes of the Speyside whisky. The coffee-like and chocolaty character of the dark strong beer also resonates in the interplay of aromas and underlines the mild nuttiness of the walnut.
We matured our walnut spirit for over two years in a unique red wine barrel, pre-aged three times, until its full, complex and unique aroma had developed.
Enjoy this barrel-aged specialty with all your senses in special moments far away from the hustle and bustle.
This barrel-aged specialty spirit is strictly limited to 613 bottles.
Contents: | 0,5 Liter |
Beverage type: | Liqueur |
Barrel aged: | YES |
Color: | dark amber |
Country: | Germany |
Place: | Bahrenfleth |
Manufacturer: | Holstein spirits |
Food companies: | Holsteiner Geister, Hohenweg 1, 25569 Bahrenfleth |
Holstein spirits
Holsteiner Geister ist eine Likörmanufaktur aus der Kremper Marsch, die weit über die Stadtgrenzen hinaus bekannt ist. Ihr Aushängeschild, der „Kremper Bittern“, hat sogar den Weg bis nach Amerika gefunden. Werner Ott hob den legendären Kremper Bittern mit viel Fachwissen und Leidenschaft auf ein neues Qualitätsniveau und verfeinerte das traditionelle Rezept - und ergänzte das Sortiment um weitere hochwertige Liköre wie den Kremper Kümmel und den winterlichen "Bratapfel". Jetzt übernimmt Helge Pahl, ein echter Kremper Jung und Mitbegründer der Wacken Brauerei, das Ruder. Unter dem neuen Namen „Holsteiner Geister“ wird er die bewährten Rezepturen fortführen – selbstverständlich ohne daran zu rütteln.
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