More information about Holsteiner Geister Ole Swetsch
This highly concentrated plum water from the Black Forest distillery was stored for many months in our barn in the Holstein Elbmarsch. It was matured in a freshly emptied Laphroigh whisky cask. A barrel made from American white oak, which was originally filled with bourbon whiskey before embarking on its long journey to Scotland.
The result is a complex but relatively mild spirit for its alcohol strength. The fruity plums dominate, closely followed by the aromas of the oak barrel: sweet vanilla and subtle tannins. This unique spirit specialty leaves the tongue and palate with a distinctive smoky note, a long-lasting, peaty greeting from the Scottish island of Islay.
Without haste, we give this noble spirit all the time it needs to develop its full, complex aroma in the wooden barrel. Enjoy this cask-aged potion consciously with all your senses in special moments far away from the hustle and bustle.
Contents: | 0,5 Liter |
Beverage type: | Spirit |
Barrel aged: | YES |
Color: | Amber |
Country: | Germany |
Place: | Bahrenfleth |
Manufacturer: | Holstein spirits |
Food companies: | Holsteiner Geister, Hohenweg 1, 25569 Bahrenfleth |
Holstein spirits
Holsteiner Geister ist eine Likörmanufaktur aus der Kremper Marsch, die weit über die Stadtgrenzen hinaus bekannt ist. Ihr Aushängeschild, der „Kremper Bittern“, hat sogar den Weg bis nach Amerika gefunden. Werner Ott hob den legendären Kremper Bittern mit viel Fachwissen und Leidenschaft auf ein neues Qualitätsniveau und verfeinerte das traditionelle Rezept - und ergänzte das Sortiment um weitere hochwertige Liköre wie den Kremper Kümmel und den winterlichen "Bratapfel". Jetzt übernimmt Helge Pahl, ein echter Kremper Jung und Mitbegründer der Wacken Brauerei, das Ruder. Unter dem neuen Namen „Holsteiner Geister“ wird er die bewährten Rezepturen fortführen – selbstverständlich ohne daran zu rütteln.
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